Continua programul pentru elevii si studentii care vor sa-si cumpere calculatoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

calculatorProgramul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor si studentilor in vederea achizitionarii de calculatoare va continua in 2015, anunta Executivul, intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Guvernul a aprobat modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie.

Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei.

„Culoarea bonului valoric din acest an va fi albastru deschis. Din motive de securitate, in fiecare an, culoarea si seria bonului valoric se schimba prin Hotarare de Guvern”, sustine sursa citata.

Potrivit calendarului, in anul 2015, distribuirea bonurilor pentru achizitionarea de calculatoare se va face in perioada 24 iunie — 30 iulie, iar achizitionarea propriu-zisa se va face in perioada 24 iunie — 31 august.

Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda sprijinul financiar este urmatoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk si software de baza licentiat, incluzand un sistem de operare si un program antivirus.

„Bugetul alocat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru derularea ‘Euro 200’ in anul 2015 este de 16 milioane de lei, estimandu-se ca vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi si studenti”, mai anunta Guvernul.

Programul ‘Euro 200’ se deruleaza incepand cu anul 2004 iar obiectivele sale sunt stimularea achizitionarii de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competente in utilizarea mijloacelor IT& C.

Potrivit Guvernului, in cei zece ani de aplicare a „Euro 200” au beneficiat de acest program 281.349 de elevi si studenti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2