Contrabanda: Aproape 3.000 de pachete cu tigari confiscate in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tigari-contrabandaVineri, 10 iunie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului, judetul Maramures, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

“In jurul orei 11.00, lucratorii nostri au observat, pe directia localitatii de frontiera Valea Viseului, trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul tarii.

Lucratorii nostri au trecut la urmarirea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care acestia au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin.

In urma actiunii s-a reusit retinerea un barbat, cetatean ucrainean, identificat ulterior ca fiind M. V., de 17 ani, domiciliat in regiunea Zakarpatia din Ucraina.

In zona respectiva, politistii de frontiera au descoperit 6 colete, invelite in folie de culoare neagra, care au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 2.970 pachete tigari, marca Jin Ling, cu timbru Duty Free”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

Intreaga cantitate de tigari in valoare de 27.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

In continuare se fac verificari specifice pentru identificarea si retinerea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitatii infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2