Contrabanda cu deltaplanul la frontiera de nord a tarii. Carausul s-a ascuns intr-un canal

Politistii de frontiera din Vicovu de Sus au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un aparat de zbor de mici dimensiuni care transporta tigari de contrabanda din Ucraina in Romania pe directia localitatilor Fratautii Noi – Bilca – Galanesti si ulterior s-a intors pe teritoriul tarii vecine.

“Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a luat masuri de supraveghere si cercetare a zonei, ocazie cu care, pe raza localitatii Galanesti, judetul Suceava au fost descoperite mai multe colete cu tigari”, a relatat scms. Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei.

Surpriza cea mai mare a fost atunci cand s-a perchezitionat zona, iar intr-un canal din apropierea locului in care au fost gasite tigarile, a fost descoperit, ascuns, un tanar, de 30 de ani. Din primele verificari barbatul a fost identificat ca fiind T. B., domiciliat pe raza judetului Suceava. Acesta a fost dus la sediul sectorului pentru audieri, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 4.000 pachete de tigar, marca NZ Gold, de provenienta Belarus, in valoare de 46.800 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.

“Au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene despre producerea evenimentului, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate. In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta iar pe numele tanarului a fost emisa ordonanta de retinere pe o perioada de 24 de ore, urmand sa fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe langa judecatoria Radauti”, a conchis subcomisarul Radu Lungu, de la ITPF Sighetu Marmatiei.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1