Contrabanda cu drona la Sarasau

Politistii de frontiera din Sarasau au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina in Romania. Incidentul s-a petrecut ieri, in jurul orei 02.30.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor si cercetarea zonei, fiind observata, in apropierea frontierei de stat, si o persoana care nu-si justifica prezenta in zona. Patrula politiei de frontiera a observat cum persoana in cauza a preluat un colet de mici dimensiuni si incearca sa-l transporte spre interiorul tarii, moment in care lucratorii nostri au intervenit pentru interceptarea acesteia.”

In urma actiunii, s-a reusit retinerea cetateanului ucrainean, in varsta de 50 de ani, iar in apropierea acestuia a fost descoperit un colet de mici dimensiuni, care continea tigari de provenienta ucraineana.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In continuarea cercetarilor, s-a luat masura informarii autoritatilor ucrainene despre eveniment, iar barbatul care urma sa preia tigarile a fost condus la sediul politiei de frontiera. In urma inventarierii coletului de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 250 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 3000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.”

Acum, politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.

Alte 10.290 de pachete descoperite

Si politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor P.F. Sighetu Marmatiei si Brodina au descoperit, in ultimele 48 de ore, in cadrul unor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta extra comunitara desfasurata in zona de responsabilitate, cantitatea de 10.290 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, (6.300 pachete la Sectorul Sighet si 3.990 la Sectorul Brodina) a caror valoare se ridica la suma de 120.400 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari pentru identificarea persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1