Contrabanda cu drona, in Maramures

Azi noapte, in jurul orei 01.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sarasau – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au sesizat, in zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina in Romania.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor si cercetarea zonei, ocazie cu care in apropierea frontierei de stat a fost observata o persoana, care nu-si justifica prezenta in zona.

“Patrula politiei de frontiera a actionat pentru retinerea persoanei respective, efectuand somatiile legale prin voce, insa deoarece aceasta nu s-a supus si a incercat sa fuga, au fost trase patru focuri de avertisment, in plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea cetateanului roman I. M., in varsta de 54 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures, iar in apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care contineau tigari de provenienta ucraineana.

In continuarea cercetarilor, s-a luat masura informarii autoritatilor ucrainene despre eveniment, iar barbatul care urma sa preia tigarile a fost condus la sediul politiei de frontiera”, se arata intr-un comunicat de presa al ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma inventarierii celor 11 colete, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 2.300 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 26.900 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

In cauza, politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1