Contrabanda cu tigari continua in Maramures

home camp2
home camp2
home camp2

tigari contrabandaIn seara zilei de 22 martie, in jurul orei 18.00, politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, aflati in misiune in zona de competenta, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen, condus de Istvan B., in varsta de 32 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

“La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit in peretii laterali mai multe pachete cu tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care persoana in cauza, impreuna cu masina, a fost condusa la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

Astfel au fost descoperite, ascunse in peretii laterali ai masinii, 500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 4.500 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In cauza se efectueaza  cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Pe timpul cercetarilor s-a constatat faptul ca autoturismul folosit a fost radiat din circulatie din luna ianuarie fapt pentru care barbatul mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunilor de punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si punerea in circulatie a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

De asemenea, autoturismul marca Volkswagen a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

*Tot in data de 22 martie, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe  raza localitatii Petrova un autoturism marca Opel, condus de Ion B., in varsta de 51 ani si in care se mai afla Mirela B., de 30 ani.

“In urma controlului,  politistii de frontiera au descoperit 303 pachete cu tigari de provenienta ucraineana pe care cele doua persoane le aveau ascunse pe corp.

Acestea au declarat ca intentionau sa transporte tigarile in localitatea Sighetu Marmatiei in vederea comercializarii.

Cele doua persoane au fost sanctionate contraventional cu amenda in cuantum de 500 lei fiecare, iar intreaga cantitate de tigari in valoare de 2.700 lei a fost ridicata in vederea confiscarii”, a mai precizat Radu Lungu.

*Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit intr-o anexa, ce apartine unui imobil nelocuit de pe raza localitatii Craciunesti, patru colete care contineau 2.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 17.800 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *