Contrabanda cu tigari, facuta cu statii de emisie-receptie

PNL

statieSambata dimineata, politistii de frontiera din cadrul  ITPF Sighetu Marmatiei au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

“Lucratorii nostri de la Sectorul Politiei de Frontiera Viseu de Sus, jud. Maramures, au identificat si oprit pentru control, in trafic, pe DN 18, in localitatea Leordina, jud. Maramures, doua autoturisme, un Renault Kangoo, inmatriculat in jud. Bihor, condus de catre Adrian P. de 27 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures si un Volkswagen Golf, condus de catre Nicolae K. de 33 de ani, domiciliat pe raza aceluiasi judet.

In urma unui control, in interiorul primului autoturism, marca Renault, au fost descoperite 10 colete care contineau tigari, de provenienta ucraineana si o statie de emisie receptie, iar in al doilea autoturism, o cutie cu doua adaptoare, doua incarcatoare si doua perechi de casti pentru statie emisie-receptie, de aceeasi marca”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Astfel, persoanele in cauza impreuna cu masina cu tigari au fost conduse la sediul Sectorului Viseu de Sus, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii celor 10 baxuri cu tigari, s-a constatat ca este vorba de 4.929 pachete cu tigari, despre care Adrian P. a declarat ca intentiona sa le comercializeze pe piata din zona.

Totodata, pe timpul cercetarilor, s-a constatat ca soferul din al doilea autoturism era implicat in activitatea infractionala, avand rol de antemergator.

Drept urmare, Adrian P. este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, Nicolae K. pentru complicitate la contrabanda, intreaga cantitate de tigari in valoare de aproximativ 43.700 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat, pana la finalizarea cercetarilor.

In continuare, se fac cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

 ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1