Contrabanda cu tigari: Noi capturi importante ale politistilor de frontiera maramureseni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tigari contrabandaIn data de 21 iulie, politistii de frontiera de la Sectorul P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

„Astfel, pe timpul actiunii, un echipaj al politiei de frontiera a observat, in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii de frontiera Tisa, jud. Maramures, un barbat care se deplasa cu un atelaj hipo, de la frontiera spre interiorul tarii, pe un drum de pamant.

Echipajul politiei de frontiera a oprit si identificat persoana in cauza, descoperind totodata in caruta, ascunse sub nisip, mai multe colete cu tigari”, a afirmat Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In urma inventarierii celor 6 colete descoperite in caruta a rezultat cantitatea de 3.500 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 31.300 lei.

In cauza, s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.

* In data de 21 iulie, in jurul orei 6.20, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul aceluiasi sector, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a descoperit o carare de urme care ducea de la raul Tisa pana la un imobil de pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, judetul Maramures.

„Ajunsi la fata locului, politistii de frontiera au observat in curtea imobilului, care apartine Mariei B., de 23 de ani, colete care contineau tigari de provenienta ucraineana. Persoana in cauza a predat coletele lucratorilor nostri si a fost condusa la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 11.500 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 103.000 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii”, a precizat Radu Lungu.

* Tot pe timpul desfasurarii misiunilor specifice, un alt echipaj format din doi politisti de frontiera din cadrul SPF Sighetu Marmatiei a observat, intr-o zona impadurita mai multe persoane care transportau catre interiorul tarii colete voluminoase.

„Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, au tras, conform prevederilor legale, patru focuri de avertisment in plan vertical.

In acel moment, barbatii au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor masuri de supraveghere si cercetare a zonei.

Cu aceasta ocazie, au fost descoperite 12 colete care contineau cantitatea de 6.000 pachete, de provenienta ucraineana, in valoare de 54.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii”, a adaugat Radu Lungu.

In toate cazurile se efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2