Contrabanda de tigari cu BMW-ul, la Cavnic

PNL

In data de 15 noiembrie, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei a identificat, pe raza localitatii Cavnic, doua autoturisme marca BMW, suspecte ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

“Lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control unul dintre autoturisme. Soferul a oprit initial, dar in momentul in care politistul de frontiera a ajuns in dreptul masinii, a accelerat brusc, continuandu-si deplasarea.

Imediat, lucratorii nostri au trecut la urmarirea acestuia folosind semnalele acustice si luminoase. Pe timpul urmaririi, cel de al doilea autoturism suspect, aflat de asemenea in trafic, a lovit intentionat, in lateral, autospeciala politiei de frontiera, cu intentia vadita de a asigura fuga masinii urmarite.

In acel moment, lucratorii nostri au efectuat somatiile legale prin vocem dar soferii nu s-au supus, fapt pentru care politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma actiunii, una dintre masini a fost blocata si au fost retinute doua persoane, cetatenii romani, Mihai A., de 31 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures si Petre R., de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Bihor.

Dupa aproximativ 1 km, cel de –al doilea autoturism marca BMW a pierdut directia de mers si a iesit de pe partea carosabila, lovind o fundatie de beton. Conducatorul acestuia, care nu a avut nevoie de ingrijiri medicale in urma impactului, a fost retinut si identificat ca fiind Maria P., de 47 ani, domiciliata pe raza judetului Maramures.

La controlul efectuat asupra masinii au fost descoperite 25 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

Cele doua autoturisme, tigarile, precum si cele trei persoane au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.462 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 110.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si distrugere, iar Petre R., unul dintre soferii celor doua masini, mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

Pe numele lui Maria P. si Petre R. a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1