Contrabanda in Maramures: Au dat foc anexei unde erau depozitate tigarile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In data de 16 martie, la nivelul S.T.P.F. Maramures, actionand  in baza unor date conform carora intr-o anexa gospodareasca de pe raza localitatii Petrova, judetul Maramures, este depozitata o cantitate de tigari, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei.

Astfel, un echipaj al politiei de frontiera care se afla in zona a observat ca, in jurul orei 21.30, la o anexa gospodareasca apartinand casei a izbucnit un incendiu.

“La fata locului a fost solicitat un echipaj din cadrul I.S.U. Maramures care a procedat la stingerea incendiului. Pe timpul interventiei I.S.U., politistii de frontiera au observat mai multe persoane care au fugit din curtea imobilului respectiv, avand asupra lor cartuse cu tigari.

Drept urmare lucratorii nostri au intervenit pentru retinerea acestora, moment in care persoanele in cauza au adresat injurii si amenintari la adresa politistilor de frontiera, aruncand cu mai multe obiecte contondente spre acestia.

Astfel, politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce si deoarece cei in cauza nu s-au conformat, au fost executate doua focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment in care persoanele in cauza au s-au dispersat in directii diferite, fugind spre alte imobile din zona.

In anexa respectiva, politistii de frontiera au depistat mai multe colete cu tigari, marea majoritate a acestora fiind afectata de incendiu. In urma inventarierii tigarilor recuperate a rezultat cantitatea de 3.520 pachete, de provenienta ucraineana, in valoare de 32.000 lei.

Din primele cercetari a rezultat faptul ca incendiul a fost provocat intentionat in scopul distrugerii tigarilor care fac obiectul infractiunii de contrabanda”, se arata intr-un comunicat de presa al ITPF Sighetu Marmatiei.

In cauza sunt cercetate doua persoane, domiciliate pe raza judetului Maramures, pentru savarsirea infractiunilor de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia si distrugerea de probe la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2