Contrabanda la frontiera. Politistii de la ITPF Sighetu Marmatiei au capturat 25.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana

Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei cu tigari, aproximativ 25.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 292.300 lei.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate. Astfel, spre sfarsitul saptamanii curente, un echipaj a observat mai multe personae, care transportau in spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul tarii. Imediat, colegii nostri au actionat pentru retinerea barbatilor, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestia au abandonat coletele si au fugit, dispersandu-se in directii diferite. In vederea retinerii persoanelor, politistii de frontiera au tras mai multe focuri de avertisment in plan vertical, conform prevederilor legale, insa nici de aceasta data cei in cauza nu s-au oprit.”

Au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz, in vederea cercetarii in comun a cazului. La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie, care a procedat la supravegherea si cercetarea zonei, fiind descoperite 20 de colete cu tigari. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.984 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 175.300 lei.
Marfa a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, precum si pentru documentarea intregii activitati infractionale.

Si politistii de frontiera de la Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au descoperit pe un teren de pe raza localitatii Costileva de Sus, ascunse sub o stiva de cherestea, mai multe colete care contineau tigari de contrabanda.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Politistii de frontiera au transportat coletele cu tigari la sediul institutiei, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.980 de pachete cu tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana. Intreaga cantitate de tigari in valoare de aproximativ 117.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii iar in continuare politistii de frontiera efectueaza verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si tragerea la raspundere a acestora.”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole