Contrabanda la Sarasau. Politistii au capturat, miercuri, marfa de 117.000 lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 13.500 pachete tigari, in valoare de 158.000 lei, marfa ce urma sa fie comercializata pe piata neagra de desfacere din zona.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Azi dimineata, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau a fost demarata o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari. Astfel, in jurul orei 04.00, un echipaj al politiei de frontiera, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat in apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau catre interiorul tarii, in spate, colete voluminoase.”

Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit spre linia de frontiera, intorcandu-se pe teritoriul statului vecin.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Au fost informate autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment, iar la fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a descoperit 18 colete care contineau tigari. Drept urmare, baxurile cu tigari au fost transportate la sediul sectorului unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.996 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 117.000 lei, cantitate care a fost ridicata in vederea confiscarii.”

Acum, se fac cercetari pentru contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
***
Si politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, mai multe colete care contineau 3.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Tigarile, in valoare de 41.000 lei, au fost confiscate, iar in continuare se efectueaza cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2