Contrabandă la Vișeu. Cărăușii s-au făcut nevăzuți. Autoritățile ucrainene au fost anunțate

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului – ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 2.208 pachete cu țigări provenite din Belarus. Țigările în valoare totală de 25.833 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Ieri seară, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 1.500 metri de linia de frontieră spre interior, trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Oana Pârcălab, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor, au efectuat somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus somațiilor, fapt pentru care au fost trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit. Persoanele au abandonat coletele și au fugit spre interiorul țării. Au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră în vederea cercetării în comun, conform procedurilor în vigoare.”

La fața locului au fost descoperite trei colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.208 pachete cu țigări, marca Credo, provenite din Belarus. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 25.833 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, a fost întocmită o lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1