Contrabanda: O noua captura de tigari a politistilor de frontiera maramureseni

Vineri, 7 septembrie, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau – judetul Maramures a fost declansata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 08.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau, in spate, de la frontiera de stat spre localitatea Piatra, judetul Maramures, mai multe colete voluminoase.

“Imediat, colegii nostri au actionat pentru retinerea celor in cauza, dar in momentul in care barbatii au observat echipajul politiei de frontiera au abandonat coletele si au fugit catre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale prin voce,  politistii de frontiera au tras trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data nu s-au oprit si au fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anuntate si autoritatile ucrainene despre caz in vederea cercetarii in comun a evenimentului de frontiera.

La fata locului au fost descoperite mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 19.370 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana”, se arata intr-un comunicat de presa al ITPF Sighetu Marmatiei.

Tigarile in valoare de 226.600 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Si politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Brodina au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, mai multe colete care contineau 5.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 64.350 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, in continuare efectuandu-se cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1