Contrabanda: Peste 16.000 de pachete cu tigari confiscate de politistii de frontiera

home camp2
home camp2
home camp2

tigari contrabandaIn data de 2 martie, politistii de frontiera de la Sectorul Puntul de Frontiera Valea Viseului au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 9.00, un echipaj al politiei de frontiera a descoperit, in podul unui gater pentru prelucrarea lemnului, mai multe colete cu tigari.

“La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la ridicarea coletelor, acestea fiind duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.020 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 80.500 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In cauza este cercetata o persoana domiciliata pe raza judetului Maramures, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, lucrarea penala fiind inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

In cadrul aceleiasi misiuni, un alt echipaj al politiei de frontiera a observat, azi noapte, in jurul orei 4.00, trei persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Ucraina spre Romania, prin apa raului Tisa, transportand colete voluminoase.

“Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza procedand la efectuarea somatiilor legale prin voce, moment in care cei trei barbati au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite. Deoarece acestia nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au tras trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, cele trei persoane retragandu-se pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

In zona au fost descoperite opt colete care contineau cantitatea de 6.880 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 61.400 lei”, a mai afirmat Radu Lungu.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari pentru identificarea persoanelor implicate si luarii masurilor legale ce se impun.

Tot in cadrul aceleiasi actiuni au mai fost descoperite, abandonate 480 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Tigarile in valoare de 4.300 lei au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea persoanelor implicate.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *