septembrie 28, 2021

Contrabanda: Peste 22.000 de pachete cu tigari confiscate in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tigari contrabandaVineri, 22 aprilie, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

“Lucratorii nostri au actionat pe ruta Lunca la Tisa-Sighetu Marmatiei, ocazie cu care au depistat doua autoturisme marca Audi, primul abandonat in curtea unui imobil din localitatea Bocicoiu Mare, iar cel de-al doilea a fost oprit in trafic pe raza localitatii Craciunesti, judetul Maramures.

In autoturismul abandonat, politistii de frontiera au putut observa mai multe colete voluminoase, iar cu acordul proprietarului, care a declarat ca nu stie cum a ajuns masina in curtea lui, au efectuat un control asupra acesteia si s-a constatat ca baxurile contin tigari de provenienta ucraineana”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

Pe timpul cercetarilor s-a constatat ca soferul celui de-al doilea Audi, B. Raluca de 23 de ani, domiciliata pe raza jud. Maramures, este implicat in activitatea de contrabanda, avand rol de antemergator.

In continuare s-a luat masura conducerii celor doua autoturisme si a femeii la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor din autoturismului abandonat s-a constatat ca acestea contin 14.866 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana, in valoare de 133.000 lei.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, precum si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

“Lucratori din cadrul aceluiasi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat au descoperit, vineri, 22 aprilie, abandonate in vegetatie, 14 baxuri cu tigari de provenienta ucraineana.

In urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 7.400 pachete tigari, de diferite marci, in valoare de peste 66.200 lei”, a mai spus Radu Lungu.

In continuarea cercetarilor, politistii de frontiera fac verificari specifice in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2