Contrabanda: Peste 3.300 de tigari confiscate in Maramures

PNL

tigara-fumatSambata, 14 mai, la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 11.30, un echipaj al politiei de frontiera a oprit in trafic pentru control, pe raza localitatii Petrova, un autoturism marca Volkswagen, condus de catre cetateanul roman Ioan I., de 29 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

“Cu ocazia controlului, lucratorii nostri au descoperit, ascunse sub bancheta din spate a autoturismului si schimbatorul de viteza, in locuri special amenajate, mai multe pachete cu tigari, motiv pentru care s-a luat masura conducerii soferului impreuna cu masina la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor s-a constatat ca este vorba de 1.337 pachete tigari, cu inscriptia duty-free, marca Compliment Super Slims, in valoare de peste 12.000 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, autoturismul in valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul serviciului, iar cetateanul roman este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

 

* Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului, judetul Maramures, au descoperit mai multe colete cu tigari abandonate intr-o anexa nelocuita, in apropierea frontierei de stat.

S-au dispus masuri de cercetare a zonei in vederea depistarii persoanelor implicate in activitatea infractionala, fiind anuntate, totodata, despre caz si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

“Coletele cu tigari au fost transportate la sediul sectorului unde in urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 1.920 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 17.400 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se desfasoara activitati specifice in vederea documentarii intregii activitati infractionale si depistarea persoanelor implicate”, a mai spus Radu Lungu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1