Contrabanda: Peste 7.600 de pachete cu tigari confiscate in Maramures

In data de 6 octombrie, pe timpul desfasurarii unor misiuni in zona de responsabilitate, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures a depistat, in curtea unui imobil de pe raza localitatii de frontiera Viseu de Sus, judetul Maramures, un autoturism in care se puteau observa mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.660 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 31.000 de lei.

“In cauza se efectueaza cercetari, fata de proprietarul imobilului si un alt cetatean roman, sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In data de 5 octombrie, in jurul orei 20.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Sarasau, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat, in apropierea frontierei de stat, trei persoane care se deplasau de la malul raului Tisa catre interiorul tarii, transportand colete voluminoase.

Politistii de frontiera au procedat la oprirea celor in cauza iar, in momentul in care barbatii au observat echipajul politiei de frontiera, acestia au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor masuri de cercetare si supraveghere a zonei.

La fata locului au fost descoperite noua colete ce contineau cantitatea de 4.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 53.000 lei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1