Contrabanda: Politistii de frontiera maramureseni au confiscat aproape 12.000 de pachete cu tigari

tigari contrabandaMiercuri, 11 mai, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, in zona de responsabilitate.

“In jurul orei 7.30, lucratorii nostri au identificat in trafic, pe raza localitatii Rona de Sus, judetul Maramures, o autoutilitara marca Volkswagen, cu numar de inmatriculare specific Ungariei, despre care aveau suspiciuni ca ar fi folosita in contrabanda cu tigari. Politistii de frontiera au oprit autovehiculul in cauza, la volanul caruia se afla Ioan M. de 19 ani, domiciliat pe raza judetului Arad.

Pe timpul controlului, lucratorii nostri au observat, intr-un loc special amenajat in podeaua dubla, mai multe pachete cu tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii soferului si a autovehiculului la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor. In urma controlului amanuntit efectuat asupra autoutilitarei, politistii de frontiera au descoperit cantitatea de 2.998 pachete tigari de provenienta ucraineana.

De asemenea, politistii de frontiera au extins cercetarile si au stabilit ca in activitatea infractionala au mai fost implicati doi tineri, in varsta de 20 si 21 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

Intreaga cantitate de tigari in valoare de aproximativ 27.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si complicitate la contrabanda, iar autoutilitara, in valoare de 2.500 de euro a fost indisponibilizata la sediul sectorului, pana la finalizarea cercetarilor.

* Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului, judetul Maramures, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat au descoperit abandonate in vegetatie, mai multe baxuri cu tigari de provenienta ucraineana.

In urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 9.000 pachete tigari, de diferite marci, in valoare de 71.400 lei.

In continuare, politistii de frontiera fac verificari specifice in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1