Contrabanda: Tigari ascunse sub mocheta si langa schimbatorul de viteze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un maramuresean  a fost prins de politistii de frontiera cu tigari din Ucraina. La controlul efectuat asupra masinii, acestia au descoperit in locuri special amenajate mai multe pachete de tigari ucrainene. Barbatul va raspunde acum in fata legii pentru fapta sa.

In total au fost descoperite si confiscate peste 4.700 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 42.300 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.

Potrivit declaratiilor facute de catre purtatorul de cuvant al ITPF Sighet, Radu Lungu, in data de 17 octombrie, politistii de frontiera de la Sectorul PF Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

“Astfel, lucratorii din cadrul sectorului au interceptat si oprit pentru control, pe raza localitatii Tisa, jud. Maramures, un autoturism, marca Volkswagen, condus de un cetatean roman Ilie R., de 41 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au observat in locasuri special amenajate mai multe pachete cu tigari, fapt pentru care masina si persoana in cauza au fost conduse la sediul sectorului, in vederea efectuarii unui control amanuntit. Cu aceasta ocazie, au fost descoperite in locasuri special amenajate in caroseria autoturismului, sub bancheta din spate, sub mocheta si langa schimbatorul de viteze, cantitatea de 825 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, pentru care conducatorul auto nu detinea niciun document de provenienta”, a declarat acesta.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor. Totodata, tigarile, in valoare de peste 7.300 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Si tot in data de 17 octombrie si lucratorii din cadrul Sectorului PF Poienile de Sub Munte au descoperit in apropierea frontierei de stat mai multe colete cu tigari care erau ascunse intr-o groapa si astupate cu crengi. Politistii de frontiera au luat masuri specifice de supraveghere a zonei in vederea identificarii persoanelor implicate in activitatea infractionala, iar coletele au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 3.960 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 35.000 lei. In continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, iar intreaga cantitatea de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole