Contrabanda: Zeci de mii de pachete cu tigari confiscate in Maramures

Miercuri, 22 august, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus, judetul Maramures, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 18.00, a fost oprit in trafic pentru control, pe D.N. 18, pe raza localitatii Viseu de Sus, judetul Maramures, un autoturism marca Volkswagen Touran, inmatriculat in Romania.

La volanul masinii se afla Mihai B., in varsta de 39 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

“Deoarece masina prezenta modificari, politistii de frontiera au luat masura conducerii autoturismului in cauza impreuna cu barbatul la sediul institutiei, in vederea continuarii cercetarilor.

Astfel, in urma unui control amanuntit, au fost descoperite in mai multe spatii special amenajate sub roata de rezerva, in podul pedalier si in bara de protectie fata si spate, 3.920 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 45.800 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor”, se arata intr-un comunicat al ITPF Sighetu Marmatiei.

***

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, judetul Maramures, au observat miercuri un autoturism care se deplasa dinspre linia de frontiera spre D. N. 19, intre localitatile Campulung la Tisa si Sarasau. In momentul in care conducatorul auto a observat patrula politiei de frontiera a oprit autoturismul, l-a abandonat si a fugit spre vegetatia din zona.

S-au luat masuri de supraveghere si monitorizare a zonei, in vederea depistarii si retinerii soferului care a fugit, iar in cel mai scurt timp au fost anuntate despre caz si autoritatile de frontiera ucrainene.

In masina abandonata au fost descoperite mai multe colete care contineau 13.900 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 162.600 lei. Si in acest caz, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.

***

In data de 21 august, in jurul orei 06.30, lucratorii din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, au identificat in trafic un autoturism marca BMW, care circula cu viteza, dinspre localitatea Tisa spre Sighetu Marmatiei.

Drept urmare, politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare in vederea opririi pentru control a masinii, insa soferul nu a oprit, continuandu-si deplasarea.

“S-a pornit in urmarirea autoturismului in cauza, iar dupa cativa kilometri, pe o strada din Sighetu Marmatiei, soferul a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un stalp de pe marginea carosabilului. Dupa impact acesta a iesit din masina si a fugit de la fata locului, printre casele din zona.

In continuare, s-au luat masuri de supraveghere si monitorizare a zonei in vederea depistarii conducatorului auto. Din primele verificari, s-a constatat ca masina este plina cu tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care a fost dusa la sediul institutiei, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor, s-a constatat ca este vorba de 14.000 pachete cu tigari, in valoare de 163.800 lei, marfa ce a fost ridicata in vederea confiscarii”, se mai arata in comunicat.

In continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

***

Si politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, mai multe colete care contineau 4.190 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 50.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1