Contrabandist retinut de politistii maramureseni dupa o urmarire ca in filme

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei, pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, au identificat in trafic, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, un autoturism marca Opel inmatriculat in Olanda, despre care existau date ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

“Politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control masina, insa conducatorul auto a ignorat semnalele politistilor de frontiera, continuandu-si deplasarea in mare viteza spre localitatea Vadul Izei.
Imediat, s-a trecut la urmarirea masinii, fiind folosite semnalele acustice si luminoase, iar la scurt timp conducatorul auto a pierdut controlul volanului, masina iesind de pe partea carosabila dupa ce a lovit un cap de pod.

Barbatul a abandonat autoturismul si a fugit spre o zona impadurita din apropiere. Lucratorii nostri au efectuat somatiile legale prin voce si deoarece persoana in cauza nu s-a supus a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment in plan vertical.

In urma actiunii, conducatorul auto a fost retinut si identificat ca fiind Vasile A., in varsta de 39 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, iar in autoturism au fost observate mai multe colete cu tigari”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 14.949 pachete de tigari, in valoare de 175.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

* Ieri, 11 octombrie, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilicit cu produse accizabile.
Astfel, in jurul orei 18.30, pe raza localitatii Viseu de Jos, jud. Maramures, lucratorii nostri au oprit pentru control un autoturism marca Peugeot 406, condus de catre numitul Dumitru G., in varsta de 29 ani, domiciliat pe raza judetului Arad.

Existand suspiciuni ca cel in cauza transporta tigari provenite din activitati de contrabanda, politistii de frontiera au efectuat un control asupra masinii, ocazie cu care au descoperit patru colete ce contineau tigari.

Drept urmare, barbatul si masina au fost dusi la sediul STPF Maramures in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii celor patru colete a rezultat cantitatea de 2.083 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 24.300 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, autoturismul marca Peugeot 407 a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare, iar soferul masinii este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1