Contrabandisti de tigari urmariti in trafic de politistii maramureseni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

politia-de-frontiera 2In data de 21 octombrie, in jurul orei 23.30, un echipaj mobil din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, aflat in misiune specifica in zona de competenta, pe raza localitatii Leordina, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen Bora, inmatriculat in Romania.

Deoarece conducatorul auto a ignorat semnalele efectuate de politistii de frontiera, continuandu-si deplasarea in mare viteza, lucratorii nostri au trecut la urmarirea masinii, folosind semnalele acustice si luminoase.

“Pe timpul actiunii, un alt autoturism, marca Volkswagen Pasat, a incercat sa blocheze autospeciala politiei de frontiera pentru a-l ajuta pe conducatorul masinii urmarite sa scape.

Lucratorii nostri au solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Politiei Rutiere Viseu de Sus, care a identificat si oprit cel de al doilea autoturism la intrarea in localitatea Viseu de Jos.

Politistii de frontiera au constatat faptul ca autoturismul era condus de Iosif P., de 27 ani, iar in masina se mai afla ca pasager G.V., de 17 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures. Autoturismul acestora era folosit ca antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari.

La cercetarea terenului, in apropiere, a fost descoperit abandonat autoturismul VW Bora, langa care se aflau mai multe colete cu tigari”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

Cele doua persoane impreuna cu coletele au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 27.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cele doua persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta, iar in continuare se fac verificari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2