Contrabandisti opriti cu focuri de arma la frontiera cu Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1

Miercuri, 4 iunie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, intr-o zona muntoasa de la frontiera cu Ucraina.

Astfel, in jurul orei 20.00, lucratorii nostri au observat mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontiera spre interiorul tarii, pe directia localitatii Bistra, jud. Maramures, transportand in spate colete voluminoase.

„La fata locului s-a deplasat o echipa operativa si un echipaj canin care au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au oprit, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment, in plan vertical.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea unui barbat si anume B. Dumitru, de 29 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, celelalte persoane retragandu-se spre teritoriul statului ucrainean.

S-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice, in vederea retinerii persoanelor care au fugit de la fata locului, fiind anuntate despre caz si autoritatile de frontiera din Ucraina, in vederea cercetarii in comun a evenimentului”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

La fata locului, au fost descoperite 13 colete voluminoase care contineau 6.360 pachete tigari, marcile Jin Ling si Marble, de provenienta ucraineana.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Intreaga cantitate de tigari in valoare de peste 56.000 de lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a tuturor persoanelor implicate.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole