Contract de finantare pentru un proiect privind persoanele cu dizabilitati, semnat; Teodorovici: Peste 7.000 de beneficiari primesc vouchere

PNL

Contractul de finantare pentru proiectul ”Facilitare insertii pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati” a fost semnat joi la Palatul Victoria, informeaza AGERPRES.

In cadrul ceremoniei de semnare, ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat ca programul isi propune sa imbunatateasca viata persoanelor cu dizabilitati.

“Am semnat un contract pentru un proiect finantat prin programul operational Capital uman, prin care ne-am propus sa le imbunatatim viata unor oameni care reprezinta un exemplu pentru noi toti, prin forta si prin demnitate. Este vorba despre persoanele cu dizabilitati. (…) Mai mult de 7.000 de persoane cu dizabilitati, cu varsta intre 10 si 65 de ani, vor primi vouchere in cuantum de pana la 5.000 de euro. Acesti oameni isi pot procura echipamente care sa le usureze viata si sa le dea sansa la o activitate remunerata, cititoare pentru nevazatori, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutatoare pentru scriere sau desen, dar si instrumente manipulatoare robotizate.

Toate acestea le vor usura viata acestor persoane care se pot reinventa in plan profesional si se pot reintegra social mai bine. Multi dintre ei isi vor gasi un loc de munca. Pentru a face cu adevarat posibil acest lucru vom subventiona cu 2.250 de lei pe luna, timp de un an si jumatate, angajatorii care incadreaza persoane cu dizabilitati”, a mentionat Teodorovici.

La randul sau, presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Adrian Vlad Chiotan, a afirmat ca durata proiectului este de trei ani, valabilitatea unui voucher este de sase luni, iar in cazul nefolosirii acestuia se poate acorda un nou voucher, la cerere. El a mai spus ca dosarele pentru primirea voucherelor se vor depune la directiile de asistenta sociala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1