Contractul cu Rosal pentru deszapezirea orasului, prelungit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Contractul de delegare a serviciilor publice de salubrizare – deszapezire din oras, incheiat intre Consiliul Local al Municipiului Baia Mare si Rosal, in anul 2006, a fost prelungit printr-o hotarare a Consiliului Local din data de 18 iulie.

Desi contractul dintre cele doua parti expira la data de 1 ianuarie 2015, municipalitatea baimareana a luat aceasta decizie deoarece procedurile pentru gasirea unei alte firme care sa faca deszapezirea ar pune in pericol orasul in cazul unor ninsori abundente. Astfel, Rosal va asigura deszpezirea pana la finalizarea acestor proceduri, cel tarziu pana in aprilie 2016.

In raportul care a stat la baza hotararii din 18 iulie, se arata ca „procedura de delegare prin concesiune a componentei de salubrizare – dezapezire a fost  initiata prin intocmirea studiului de oportunitate care va fi supus aprobarii Consiliului Local, urmat de intocmirea studiului de fundamentare a deciziei de concesionare, intocmirea documentatiei de atribuire, a regulamentului cadru. Dupa intocmirea si aprobarea documentatiei de atribuire aceasta va fi supusa validarii de catre organismele competente  (ANRSC, ANRMAP).

Estimam ca procesul de atribuire a contractului de delegare astfel initiat va  avea o intindere semnificativa in timp (luand in calcul toate formele de risc – perioade de validare organism competente, eventuale clarificari, eventuale contestatii  la documentatia de atribuire, procedura efectiva de evaluare, finalizare si comunicare, eventuale contestatii  in urma finalizarii evaluarii..etc) astfel  finalizarea procedurii nu va putea fi realizata pana la momentul expirarii perioadei pentru care a fost incheiat contractual nr. 29 250/2006.

Pentru a nu intrerupe realizarea acestui serviciu, pentru  a asigura continuitatea acestuia cel putin la parametri  la care a fost prestat, avand in vedere ca prevederile contractului initial permit posibilitatea prelungirii, propunem  prelungirea contractului de concesiune pentru component a deszapezire, pana la atribuirea noului contract de concesiune, dar nu mai tarziu de 15 aprilie 2016″.

La singura ninsoare puternica din iarna trecuta, orasul a ramas paralizat, firma Rosal nefiind capabila sa indeparteze zapada de pe carosabil in primele ore ale zilei.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2