Contractul privind dotarea Spitalului Judetean Baia Mare cu un sistem complet de radioterapie a fost semnat de ministrul Sanatatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Joi, 9 noiembrie, la Guvern a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a spitalelor judetene din Constanta, Galati si Baia Mare, dar si pentru Spitalul Universitar de Urgenta Elias si Institutul Oncologic Bucuresti. Contractele au fost semnate de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si de Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

Prezent la ceremonia de la Palatul Victoria, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat ca este pentru prima oara cand Romania investeste in radioterapie.

In cadrul ceremoniei, vicepremierul Marcel Ciolacu a afirmat ca in Romania sunt necesare cat mai multe investitii in domeniul sanatatii.

„Chiar daca unora nu le convine, Romania are o economie sanatoasa. Avem cea mai mare crestere economica din Europa, trebuie sa avem si investitii in sanatate, in afara de salarii, sporuri si drepturi. Ma bucur ca si sindicatele sunt de acord cu Guvernul. Trebuie facute cat mai multe investitii in domeniul sanatatii. Este pentru prima oara cand Romania investeste in radioterapie ”, a spus Marcel Ciolacu.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a afirmat ca prin achizitia acestor echipamente se continua proiectul cu Banca Mondiala. Acesta a multumit si conducerilor celor cinci spitale care vor fi dotate cu echipamente de radioterapie, dar in special ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Judetean ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare.

„Vreau sa multumesc in mod deosebit Spitalului si managerului Spitalului din Baia Mare, care din resurse proprii a construit buncarul si, din cate inteleg eu, este gata pentru a primi echipamentul. Si vreau sa multumesc fiecarui manager in parte pentru modul in care a inteles sa raspunda demersului nostru si sa ne suprapunem perfect in ceea ce priveste procedura de instalare si sa ne asiguram ca echipamentele pe care le achizitionam acum nu vor sta impachetate.

Este doar un prim pas din marele proiect de retehnologizare a spitalelor din Romania, proiect care este parte a programului de guvernare”, a precizat Bodog. Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a precizat ca prin acest proiect Guvernul face „un pas inainte” pentru implinirea promisiunilor sale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole