CONTROALE 2022 – Jumătate din vehiculele verificate în județ aveau probleme tehnice. Cea mai des constatată problemă

Reclame home 1
Reclame home 1

Registrul Auto Român a precizat, pentru ziarmm.ro, că în județul Maramureș au fost verificate anul trecut un număr de 2.283 de vehicule. Dintre acestea, 54,93% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 266 (11,65%) prezentau pericol iminent de accident. RAR subliniază că din totalul autovehiculelor oprite, în 14,34% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 2,58% aveau probleme legate de identificare și 4,69% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

„În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 852 de amenzi contravenționale și au fost retrase 726 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, arată RAR, pentru ziarmm.ro.

La nivel național, cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%), emisiile poluante (22,65%), punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%), vizibilitate (12,6%), respectiv șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%).

„Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, inspectorii RAR au considerat că 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident. Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat”, concluzionează RAR.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. Vasile Laszlo Tivadar

    Oare ce ar fi ca itp si controalele acestuia sa se extinda si la conducatorii auto.Teste antidroguri precum si cele psihologice ar fi indicate,având în vedere agresivitatea in condus. Deasemeni permisul si accesul la scoala de soferi profesionișt sa fie la 21 ani iar la amatori la 25 de ani.

    Reply
  2. B.D. în alertă sau prafuri de la coana mare

    Vasile, Trandafire, te-ai dat cu trotineta lui nepotu sau în buletin te cheamă Gheorghe ???… Ce experiență are la 21 de ani pt. profesionist, dacă propui 25 de ani la amatori ?! … În țările civilizate se pune covrigu în mănă de la 16 ani !!! …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole