CONTROALE ÎN NOAPTE – Bețivi la volan și vitezomani, opriți când nu se așteptau

Reclame home 1
Reclame home 1

În noaptea de 31 iulie spre 1 august, în intervalul orar 23.00-00.30, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune având ca principale obiective reducerea riscului rutier sau creșterea gradului de disciplină rutieră, în cadrul acțiunii participând peste 60 de efective, fiind verificate 127 de autovehicule. În total, polițiștii maramureșeni au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002, în valoare de 52.200 de lei.

Potrivit IPJ Maramureș, ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 14 permise de conducere, din care șase pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, trei pentru nerespectarea vitezei legale și cinci pentru alte abateri, respectiv au fost retrase șase certificate de înmatriculare și au constatat 12 infracțiuni, din care șase la regimul rutier.

„În jurul orei 22.45, polițiștii au identificat în trafic pe strada Gării un autoturism, la volanul căruia au identificat un bărbat de 34 de ani din Baia Mare, care în dreptul unui imobil a intrat în coliziune cu un alt autoturism, iar la rândul său intră in coliziune cu un altul. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar bărbatul de 34 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus la Centrul de Reținere si Arestare Preventivă Maramureș”, precizează IPJ Maramureș.

Ca de fiecare dată, tuturor conducătorilor auto li se recomandă să adopte întotdeauna o conduită preventivă, să verifice starea tehnică a autoturismului înainte de orice deplasare, să nu consume băuturi alcoolice sau alte substanțe care le pot afecta abilitățile de a conduce autovehicule, să folosească mijloacele de siguranță din dotarea autovehiculului și să respecte limitele de viteză semnalate de indicatoarele rutiere.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. mo

    Ca sa ai rezultate tre sa muncesti intr-adevar.. exact ce spuneam, daca si-ar face treaba n-am asista la stiri in care oameni nevinovati pier in statia de autobuz omorati de zabalosi…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole