Controale in trafic: Filtre ale politiei in municipiul Baia Mare (FOTO)

Odata cu instituirea noilor masuri de prevenire a raspandirii coronaviruslui, politistii baimareni au iesit pe teren pentru a face controalele de rigoare.

Asa cum reiese din imaginile de mai jos, oamenii legii au verificat in unele zone din oras pe soferii care se aflau in trafic, astfel incat totul sa fie in regula.

Va reamintim ca potrivit Ordonantei Militare nr. 3 din 24.03.2020, incepand de miercuri, 25 martie, ora 12.00, se interzice circulatia tuturor persoanelor in afara locuintei/gospodariei, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

e) deplasarile scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a persoanelor (cu excluderea oricaror activitati sportive de echipa), cat si pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea in scopul donarii de sange, la centrele de transfuzie sanguina;

g) deplasarea in scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activitati agricole;

i) deplasarea producatorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Totodata, circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in afara locuintei/gospodariei, este permisa numai in intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru urmatoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea unui minor, asistenta altor persoanevarstnice, bolnave sau cu dizabilitati, ori in cazul decesului unui membru de familie, deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a persoanelor (cu excluderea oricaror activitati fizice colective), cat si pentru nevoile animalelor de companie/domestice. Circulatia persoanelor peste 65 de ani, in exteriorul locuintei/ gospodariei, este permisa si in afara intervalului orar 11.00 – 13.00, daca aceasta se face in interes profesional ori pentru realizarea de activitati agricole.

Persoanele cu varste mai mari de 65 de ani, care prezinta urgente medicale, vor apela numarul unic de urgenta 112, pentru a fi preluate de serviciile de ambulanta.

Pentru verificarea motivului deplasarii, angajatii prezinta legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator, persoanele fizice autorizate, titularii intreprinderilor individuale, membrii intreprinderilor familiale, liber profesionistii si persoanele care practica activitati agricole prezinta o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil, iar pentru verificarea motivului deplasarii in alte situatii, se prezinta o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil. Pentru toate situatiile prevazute in Ordonanta Militara nr. 3, persoanele vor prezenta si documentul de identitate.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1