Controale in zonele de picnic, in perioada Pastelui si a minivacantei de 1 Mai

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Reprezentanti ai Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Garzii Nationale de Mediu /GNM/, in colaborarea cu Politia Locala si Jandarmeria Romana, vor efectua controale in zonele de picnic in perioada Sarbatorilor Pascale si a minivacantei de 1 Mai, a anuntat, vineri, ministerul de resort, informeaza Agerpres.

Echipele mixte de control vor patrula in zonele special amenajate pentru activitati de picnic, in zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic, respectiv in zonele turistice si in cele de afluenta publica consacrate, pentru a asigura respectarea prevederilor legale.

Totodata, administratiile publice locale au fost atentionate cu privire la obligatiile ce decurg din Legea 54/2012 referitoare la organizarea zonelor special amenajate pentru activitatile de picnic.

Potrivit Legii 54/2012, activitatile de picnic pot fi organizate numai in zone special amenajate, sau in zone indicate pentru picnic, care apartin domeniului public sau privat al statului si/sau unitatilor administrative-teritoriale, zone in care exista utilitati si facilitati pentru desfasurarea unor astfel de activitati si este permisa aprinderea focului.

Organizarea activitatilor de picnic in alte zone decat cele special amenajate sau indicate se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 3.000 lei.

In zonele special amenajate, respectiv in zonele indicate pentru picnic, cetatenii trebuie sa respecte un set de reguli, respectiv: pastrarea curateniei si aruncarea deseurilor doar containerele special amenajate, aprinderea focului doar in locurile special amenajate, supravegherea arderii si stingerea jarului dupa incheierea activitatii, folosirea toaletelor ecologice, parcarea autovehiculelor doar in zonele amenajate in acest scop, pastrarea linistii si ordinii publice.

De asemenea, cetatenii trebuie sa nu polueze cursurile de apa, sa nu arunce tigari, chibrituri sau obiecte aprinse la intamplare, sa nu spele obiectele care au deservit activitatii de picnic in apele din vecinatatea zonei special amenajate si sa nu distruga amplasamentul sau cadrul natural.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1