CONTROALE LA ATELIERE AUTO – Fără recomandări de la prieteni cand mergeți să vă reparați mașina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Registrul Auto Roman a făcut controale în toată țara la aproape 100 de ateliere auto, iar printre problemele identificate au fost și cele referitoare la pregătirea celor pe mana cărora v-ați lăsat mașina. Adică de siguranța mașinii dumneavoastră se ocupă unul care habar nu are ce face.
RAR trage un semnal de alarmă pe acest subiect și ține să aducă în atenția opiniei publice principalele neconformități constatate: „V-ați lăsa mașina personală să fie reparată în orice fel de condiții, fără să știți dacă mecanicii sunt calificați, iar atelierul autorizat? Dacă răspunsul este „nu”, sigur imaginile pe care vi le prezentăm vă vor pune pe gânduri. Luați în calcul că atelierele improvizate pretind că sunt service-uri auto care pot găsi o rezolvare pentru problemele autovehicului dumneavoastră, chiar și pentru cele care pot pune în pericol siguranța traficului”.
„În plus, într-un service neautorizat vă scad și șansele de a putea rezolva pe cale amiabilă eventualele inconveniente cauzate de calitatea slabă a reparațiilor. Tocmai din aceste motive, Registrul Auto Român este vigilent cu cei care prestează activități de reparații auto, însă o fac în afara legii și în condiții care nu pot garanta siguranța lucrărilor de reparație. Aproape 1000 de ateliere din toată țara au fost controlate de inspectorii RAR în ultimele 3 luni, în cadrul unor acțiuni complexe. Sancțiunile au depășit un milion de lei.
Inspectorii nostri au găsit neconformități legate de efectuarea de activităţi de reparaţii fără autorizație tehnică, efectuarea inspecţiei finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații (una dintre condiție legale privind admiterea și menținerea în circulație a autovehiculului, ulterior intervenției asupra unui autovehicul), păstrarea şi respectarea condiţiilor iniţiale de autorizare, prestatorii de servicii care nu au pregătirea necesară de a interveni la sistemele de securitate ale autovehiculului”, spune RAR într-un comunicat de presă.
Mihai Dogărescu – Șef Departament Supraveghere Piață – RAR explică: ”Evitați să mergeți pe recomandarea unui prieten când vreți să vă reparați mașina. Verificați cu prioritate ca service-ul să fie autorizat. În caz contrar, riscați să primiți o pseudoreparație care poate fi un real pericol pentru securitatea voastră în trafic. Intervențiile în sistemele de siguranță ale autovehiculului sunt complexe și necesită obligatoriu piese și componente omologate”.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2