Control la Primaria Baia Mare. Bugetul, prejudiciat de plati nelegale si contabilitate proasta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 13 milioane lei (2,8 milioane euro) este valoarea erorilor financiare inregistrate in contabilitatea Municipiului Baia Mare, in urma activitatii economice aferente anului trecut. Acestea au avut ca rezultat concret un prejudiciu de peste un milion lei adus bugetului local, conform ultimului raport al Curtii de Conturi Maramures.

Cele mai multe abateri s-au materializat in plati nelegale efectuate catre agenti economici cu care Primaria a avut contract pentru lucrari publice si diverse investitii. De asemenea, bugetul a fost prejudiciat cu suma de 463 mii lei (peste 100 mii euro), in urma unei abateri contabile la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Un prejudiciu consistent l-a adus bugetului local si Teatrul Municipal Baia Mare, care nu a virat Primariei suma de 192 mii lei (peste 42 mii euro), reprezentand cota parte a municipiului din veniturile incasate de teatru.

Din totalul de 24 abateri contabile, cea mai insemnata ca valoare este aceea privind neinregistrarea in evidentele financiare a unor bunuri predate prin protocol Clubului Minaur Baia Mare, odata cu darea in administrare a Salii Polivalente „Lascar Pana”. In urma verificarilor inspectorilor Curtii de Conturi, a reiesit faptul ca nu s-au inregistrat terenul aferent salii polivalente, in valoare de peste 4 milioane lei, drumul de acces, parcarea si platformele, in valoare de 7,8 milioane lei. In total, mijloacele fixe amintite se ridica la valoarea de aproximativ 12 milioane lei. Pe perioada controlului, aceasta abatere a fost remediata.

Raportul Curtii de Conturi Maramures a fost intocmit in luna august, 2017, in urma verificarii activitatii financiare a Primariei Baia Mare in anul 2016.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2