Control: Val de nereguli descoperit la blocul alimentar din Spitalul Județean Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În urma acțiunii de control demarate în 21 ianuarie de către Corpul de Control al Consiliului Județean Maramureș, în vederea verificării aspectelor semnalate în spațiul public cu privire la calitatea și gramajul meniurilor servite pacienților din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, s-au descoperit o serie de nereguli.

În raportul solicitat și primit de jurnalista Mica Șvab (TL+ Maramureș) se arată că printre nereguli se numără faptul că niciunul dintre meniurile servite pacienților în cursul lunii ianuarie 2021 nu a avut prețul de preparare apropiat de valoarea alocației de hrană.

De asemenea, rezultă că ”meniurile servite pacienților nu sunt suficient de variate, echilibrate și corect proporționate în vederea acoperirii cheltuielilor energetice necesare procesului de vindecare”.

Conform raportului rezultat în urma controlului, pentru remedierea deficiențelor, ”meniurile vor fi concepute astfel încât să ofere varietate, să fie echilibrate și corect proporționate, în vederea acoperirii cheltuielilor energetice necesare procesului de vindecare”.

Totodată, a fost extinsă și în sensul verificării modului de realizare a achizițiilor publice, a aprovizionării și recepției produselor alimentare utilizate la prepararea meniurilor zilnice ale pacienților.

Cu ocazia efectuării controlului s-a constatat că nu au fost respectate prevederile legale, în ceea ce privește modul de realizare al achizițiilor de alimente și produse alimentare.

Vezi mai jos alte detalii

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. dan

  Nimeni nu fura, nimeni nu e vinovat, luam masuri de imbunatatire a activitatii, scriem fisele posturilor, etc., iar bolnavii se bazeaza pe apartinatori. E normal, nu-i asa?

  Reply
 2. mo

  Primul meu gand : niciun dosar penal? NIMIC NIMIC? Era ciubucul bucatareselor nu-i asa? Iar bucataresele sunt membre de partid, nu-i asa? sau cel putin au in familie membri de partid! Alooo, don director, is buni BANII aferenti postului? Ti-s de-ajuns? sau te descurci ca si Pintea? V-ati adunat toti ca ciorile pe hoit si ciupeste fiecare de unde poate..cu urmarile aferente!

  Reply
 3. jo

  in locul unui bloc alimentar de unde fura toata lumea de la spital si maninca toti sefii si sefuleti,de ce nu se face un contract cu o firma de catering.soseste meniul comandat in caserole sigilate,cu notitele privind continutul si cantitatea meniului! tu ca beneficiar nu ai decit sa verifici! in tarile din vest acesta este stilul de lucru in spitale!

  Reply
  1. mo

   Scumpa jo, iti scriem din underground, lucrurile ar trebui sa fie destul de clare dupa peste 30 de ani spus lucrurilor pe nume: vorba cantecului – aici e Romania nu e USA (ma rog adapteaza si inlocuieste cu Vest). Adevarul e ca se fura :)) trebuie doar ca cineva sa constate, sunt mai multe parti ce pot sa constate furtul, dar exista si optiunea perfect umana ca unii ce constata furtul sa inceapa sa ia parte la furt, beneficiind de rodul acestei activitati. Iar partile afectate n-au decat sa se planga, la fel cum s-a intamplat si aici. Urmarile? Dumnezeu le stie…

   Reply
 4. Mihai

  Acei hoti de mancare ar trebui facuti publici sa-i cunoasca tot mapamondul. sa apara la toate canalele tv, sa intre in pamant de rusine.

  Reply
 5. Ioan

  De ce nu se publica pretul pt. alimente din puscarii? Cred ca este mai mare decat cel din spitale, pt. care contribuim la CASS.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2