Control: Val de nereguli descoperit la blocul alimentar din Spitalul Județean Baia Mare

În urma acțiunii de control demarate în 21 ianuarie de către Corpul de Control al Consiliului Județean Maramureș, în vederea verificării aspectelor semnalate în spațiul public cu privire la calitatea și gramajul meniurilor servite pacienților din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, s-au descoperit o serie de nereguli.

În raportul solicitat și primit de jurnalista Mica Șvab (TL+ Maramureș) se arată că printre nereguli se numără faptul că niciunul dintre meniurile servite pacienților în cursul lunii ianuarie 2021 nu a avut prețul de preparare apropiat de valoarea alocației de hrană.

De asemenea, rezultă că ”meniurile servite pacienților nu sunt suficient de variate, echilibrate și corect proporționate în vederea acoperirii cheltuielilor energetice necesare procesului de vindecare”.

Conform raportului rezultat în urma controlului, pentru remedierea deficiențelor, ”meniurile vor fi concepute astfel încât să ofere varietate, să fie echilibrate și corect proporționate, în vederea acoperirii cheltuielilor energetice necesare procesului de vindecare”.

Totodată, a fost extinsă și în sensul verificării modului de realizare a achizițiilor publice, a aprovizionării și recepției produselor alimentare utilizate la prepararea meniurilor zilnice ale pacienților.

Cu ocazia efectuării controlului s-a constatat că nu au fost respectate prevederile legale, în ceea ce privește modul de realizare al achizițiilor de alimente și produse alimentare.

Vezi mai jos alte detalii

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu