Controversatul Iustin Sigheteanul ar putea lua locul lui Justinian Chira la conducerea Episcopiei Maramuresului si Satmarului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

episcopieIustin Sigheteanul ar putea lua locul lasat vacant de catre Justinian Chira la conducerea Episcopiei Maramuresului si Satmarului. Pentru acest post se bat doi candidati si anume Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei Maramuresului si Satmarului, si Arhim. Dr. Timotei Bel, staretul Manastirii Scarisoara Noua, Protopopiatul Carei.   Adunarea Eparhiala extinsa a Episcopiei Maramuresului si Satmarului de desemnare a candidatilor pentru Scaunul Vacant de Episcop al Maramuresului si Satmarului s-a desfasurat vineri, 9 decembrie 2016, la sediul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului din Cluj-Napoca.

Potrivit episcopiammsm.ro, Sinodul Mitropolitan a desemnat cu o zi inainte, prin vot secret, candidatii pentru Scaunul Episcopal al Maramuresului si Satmarului, in persoana Preasfintiei Sale Dr. Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei Maramuresului si Satmarului, si a Arhim. Dr. Timotei Bel, staretul Manastirii Scarisoara Noua, Protopopiatul Carei, si exarhul manastirilor din Episcopie. Anuntul a fost facut de catre Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se va intruni pentru a alege Episcopul Maramuresului si Satmarului vineri, 16 decembrie 2016, in Bucuresti. Trebuie spus ca Iustin Sigheteanul este un om al Bisericii Ortodoxe care a tinut de multe ori prima pagina a ziarelor locale, dar nu numai.

Iustin Sigheteanul s-a remarcat in anul 2014 prin propaganda pe care i-a facut-o candidatului PSD la Presedintia Romaniei, Victor Ponta, despre acest scandal vorbindu-se mult la acea vreme. Exista si inregistrari video facute undeva in zona Satu Mare vizavi de aceasta sustinere. Cel mai recent scandal a fost cel legat de acuzele care i s-au adus de scriitorul Octavian Butuza, care in biletul sau de adio numai cuvinte de lauda nu a avut.

Cel mai vizat de acuzele aduse de Octavian Butuza a fost Iustin Sigheteanu, despre care scria ca e un escroc ordinar, care nu a raspuns pentru o crima comisa. Tot despre aceleasi fete bisericesti scria atunci ca au aventuri sexuale cu femei care conduc din umbra afacerile necurate ale bisericii ortodoxe in Maramures.

Ziarmm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. vasile

  Dacă Sigheteanul este prieten la cătăramă cu arestatul Cătălin cherecheș, SUNTEM LĂMURIȚI!

  Reply
 2. traian

  De ce sunteţi mereu cu tentă tendenţioasă? Omul face şi greşeli în viaţă, din care poate învăţa. L-aţi văzut în actuala campanie electorală implicat pe PS Iustin?

  Reply
 3. Bucium

  Daca acest personaj paranoic care atunci cand a intrat in viata monahala a depus un juramant pe care l-a uitat va ajunge episcop atunci biserica va ajunge raiul paranoicilor, cherechesilor si talharilor.Stiti ca are un adevarat arsenal de personal care il ingrijesc de la manichiura, pedichiura, masaj etc pana la colectori de bani si cate altele.dar sa nu judecam noi Dumnezeu sa l judece iar daca suntem o biserica condusa de masoni de oameni pusi pe inavutire ne meritam soarta.

  Reply
 4. ion

  Domnule Bucium, daca ar fi numai ce scrieti dumneavoastra, inca ar fi bine, in ceea ce-l priveste pe Iustin Sigheteanul. dar faptele dansului sunt mult mai grave. Vreau sa va readuc aminte ca ziaristul sinucigas Octavian Butuza a fost omul de casa al primarului arestat al Baii Mari, Catalin Chereches si al episcopului Maramuresului si Satmarului, Iustin Hodea Sigheteanul. Cel putin, asta reiese din testamentul lui Butuza, lasat posteritatii, in luna iulie a acestui an, cand a ales sa se sinucida. „E foarte important sa se stie ca am scris texte publicate in ziare, semnate de el primarul Chereches fara sa fiu platit!”, relateaza Butuza in scrisoarea-testament. „Nu am primit niciun ban de la primar, nici de la echipa lui!.” Despre episcop, Butuza scrie lucruri infioratoare: „Este cel mai mare huligan si bandit dintre toti arhiereii omenirii! Mi-a povestit un calugar ca Iustin a avut o relatie cu o femeie care a vrut sa-si ia viata la presiunile lui! Femeia a ramas mutilata. Iustin ii da, lunar, bani”. Am aflat, domnule Bucium, prin relatiile mele personale in randul monahilor maramureseni, ca episcopul are cu respectiva femeie un copil din flori de vreo 22 de ani. Nefericita femeie locuieste in Sat Sugatag, judetul Maramures. Cazul a fost semnalat in urma cu niste ani in Gazeta de Maramures. Ce credeti ca a facut episcopul? A inceput sa finanteze gazeta, mai intai pe furis si apoi la vedere. Pana a sosit si ziua cea mare, cand ajuns la butoane, episcopul a poruncit ca articolul compromitator, despre faptele domniei sale, sa fie radiat din arhiva electronica a publicatiei. Nu e singurul caz in care si-a sters urmele. Cel mai grav aspect este legat de faptul ca se pare ca episcopul l-a turnat la Securitate pe monahul Nicolae Steinhardt, care a murit la Manastirea Rohia, unde a fost bibliotecar. Pe vremea aceea, Iustin era calugar de obste la Rohia. Sunt sanse mici sa vedem dosarul, intrucat acesta a ramas in custodia SRI si nu a fost predat CNSAS.

  Reply
 5. dinu

  Măi Ion şi „Bucium”, de unde scoateţi voi asemenea aiureli? Se pare că sunteţi puţin bolnavi la cap!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2