Convocarea alegerilor din Venezuela, singura cale de iesire din criza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Singura cale de iesire din criza politica traversata de Venezuela este sa se organizeze rapid alegeri, a afirmat sambata secretarul general al Organizatiei Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, citat de AFP.

Intr-un mesaj video, Luis Almagro a subliniat ca numarul ridicat de morti din timpul manifestatiilor opozitiei este rezultatul unui „regim care se incapataneaza sa nu admita ca singura cale viabila pentru iesirea din criza (…) este sa se convoace imediat alegeri generale”.

In momentul de fata, Venezuela trebuie sa se lanseze in „negocieri definitive pentru acceptarea termenilor restabilirii democratiei”, a adaugat diplomatul Uruguayan, relateaza AGERPRES.

„Este vremea ca in regiunea sud-americana sa contribuim la a ne pune de acord cu reprezentantii regimului pentru a restabili institutiile si democratia in Venezuela. Procesul de dialog a esuat pentru ca nu era constient de necesitatea de a democratiza din nou tara”, a insistat el.

Opozitia si guvernul se acuza reciproc de violentele din cursul manifestatiilor impotriva presedintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, care au facut 47 de morti in sase saptamani.

Venezuela a notificat la 28 aprilie retragerea din OSA pe care o acuza de „amestec” si „interventionism” cu scopul de a face sa cada actualul guvern de la Caracas.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2