COOPERARE – 62 de autovehicule cu probleme în UE, depistate în ultima săptămână

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 8 – 14 septembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 773 de persoane, 62 de autovehicule și 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Poliția Română a anunțat că în perioada amintită au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 570 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare, fiind depistate 113 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 234 de persoane erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 29 de documente și au fost găsite 57 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 203 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 17 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 19 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 22 documente și 5 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”, precizează Poliția Română.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole