Copacii vulnerabili la rafalele de vant vor fi indepartati cu prioritate din zona sectoarelor de drumuri nationale si judetene pana la data de 10 noiembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta reunit in sedinta in aceasta dimineata a hotarat ca, pana la data de 10 noiembrie, sa fie indepartati copacii vulnerabili (slabiti de rafalele de vant) din zona de siguranta a sectoarelor de drumuri nationale si judetene.

In acest sens, presedintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan a precizat: ”Am decis impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel-Valer Zetea, sa avem ca prioritate siguranta participantilor la trafic. O comisie alcatuita din reprezentanti ai Directiei Silvice, Serviciului Politiei Rutiere, drumurilor nationale si drumurilor judetene va proceda la inventarierea, marcarea si indepartarea arborilor din zona de siguranta care prezinta pericol pentru traficul rutier”.

O alta masura dispusa a fost de intocmire a necesarului si confectionarea indicatoarelor rutiere ”Acces interzis/Drum inzapezit!”, pana la data de 3 noiembri, pentru a fi montate la producerea unor situatii de urgenta sau in cazul unor conditii de fenomene meteorologice periculoase, respectiv ninsoare abundenta.

Pe DN 18 au fost finalizate lucrarile de reabilitare, a fost trasat marcajul, dar nu au fost montati parapetii de protectie, mai ales in zona montana. Din aceste considerente, SDN Baia Mare, impreuna cu societatea care a executat lucrarile au fost notificati, de catre CJSU, sa procedeze la montarea acestora, pana la data de 10 noiembrie.

Atragem atentia ca pericilitarea sigurantei participantilor la trafic, prin nemontarea parapetilor de protectie, atrage dupa sine conform legislatiei in vigoare, raspunderea civila, aplicarea de sanctiuni contraventionale si raspunderea penala, a adaugat prefectul de Maramures.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2