Copii din programele Hope and Homes for Children au invatat sa schieze si sa patineze de Ziua Internationala a Zapezii (FOTO)

PNL

In 15 si 16 ianuarie, 46 de copii din casele de tip familial ale Fundatiei Hope and Homes for Children s-au bucurat de zapada si frig si au facut cunostinta cu sporturile de iarna in cadrul celei de-a sasea editii a evenimentului TuSport Snow Day – Ziua Internationala a Zapezii, organizat de TuSport, sub egida Federatiei Internationalede Schi. Copiii au invatat sa schieze si s-au dat cu saniuta pe partia Icoana din Cavnic (judetul Maramures) si au patinat pe patinoarul din centrul orasului Baia Mare.

Distractia celor mici a tinut doua zile. In prima zi, 15 ianuarie, pe partia Icoana din Cavnic, 24 de copii si tineri din casele de tip familial din Ardusat, Salsig si din casa ”Alba Iulia 25” s-au familiarizat cu schiurile sub indrumarea instructorilor. Odata ce au invatat pozitiile si miscarile specifice sportului, schiorii incepatori s-au bucurat de cateva ore de distractie pe partie. Altii, s-au dat cu sania. La final, obositi, dar fericiti, au spus ca isi doresc sa repete experienta cat mai curand.

In 16 ianuarie, a fost randul altor copii sa se distreze, de data aceasta la patinoarul din Centrul Vechi al orasului Baia Mare. 22 de copii si tineri din casele de tip familial ”Dealul Florilor”, ”Cehov” si ”Grivitei 37” au incaltat patinele si au alunecat pe gheata, unii dintre ei pentru prima data. Cu totii s-au bucurat de timpul petrecut impreuna sisi-au aratat unii altora cat de bine patineaza in ciuda frigului si a micilor stangacii, inevitabilae pentru inceput.

”Copiii din familiile obisnuite se bucura iarna de zapada, de sanie, de patine si de schiuri. Pentru ca vrem sa oferim copiilor fara o familie a lor o copilarie frumoasa, credem ca bucuria iernii si a zapezii li se cuvine si lor in aceeasi masura. Suntem alaturi de ei, pregatindu-i de viata si prin sport, iar partia si patinoarul sunt locuri in care interactioneaza direct cu alti copii si se pot juca impreuna cu ei. Amintirile lor frumoase sunt legate acum si de drumetiile si activitatile in aer liber, la fel ca pentru orice copil” – Stefan Darabus, director regional Hope and Homes for Children Europa Centrala si de Sud.

”Prin parteneriatul cu Hope and Homes for Children, pe care ni-l dorim de lunga durata, vrem sa oferim ocazia si copiilor mai putin norocosi sa se familiarizeze cu activitatile sportive, de iarna si de vara, si sa petreaca timp in natura. Aceste experiente si amintiri sunt foarte pretioase atat pentru ei, cat si pentru noi, deoarece si noi ne bucuram ca putem fi alaturi de ei” – Bogdan Tudor, TuSport.

La final, toti copiii au primit diplome si pachetele cu dulciuri din partea echipei TuSport. Transportul copiilor din casele de tip familial a fost asigurat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Maramures, Hope and Homes for Children si Aeroportul International Baia Mare, care a pus la dispozitie un microbus.

TuSport Snow Day este parte integranta a campaniei internationale “World Snow Day”, propusa de Federatia Internationala de Schi. Editie din 2016 a acestui eveniment a adunat un numar de 586.000 de participanti la cele 645 de evenimente organizate in 45 de tari din Europa, Asia, Africa, America de Nord si America de Sud.

Acesta este cel mai mare eveniment, de o singura zi, destinat sporturilor de iarna, de pe mapamond. Obiectivele Zilei Internationale a Zapezii sunt atragerea copiilor spre practicarea sporturilor de iarna (schi alpin, snowboarding, patinaj), promovarea sanatatii prin practicarea sporturilor de iarna, atragerea parintilor inactivitati fizice alaturi de copii, dar si constientizarea asupra necesitatii protejarii mediului.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2