Copii si adulti de la o gradinita din Baia Mare, intoxicati cu Salmonella

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai multi copii si adulti (personal didactic si ingrijitoare de curatenie) din cadrul unei gradinite private din Baia Mare au ajuns zilele trecute la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce au consumat alimente in unitatea de invatamant.

O parte dintre acestia au fost intoxicati cu Salmonella, potrivit reprezentantilor DSP Maramures.

„Bolnavii au prezentat aceeasi simptomatologie – greturi, varsaturi, scaune diareice, crampe abdominale, cefalee, hipotensiune arteriala si subfebrilitati.

Ca o repartizare pe grupa de varsta au fost 11 cazuri in grupa 1-4 ani, 12 cazuri in grupa de varsta intre 5-9 ani, un caz in grupa de varsta 20-24 ani si un caz in grupa 35-44 ani.

In total au fost un numar de 50 de consumatori si de 25 de imbolnaviri. Ca urmare a acestor date s-a declasant, din punct de vedere al Compartimentului de Supraveghere si Contorol din Directia de Sanatate Publica investigarea focarului in data de 29 mai si, totodata, ca urmare a controlului s-a decis sistarea de activitate de la blocul alimentar al acestei gradinite.

S-a comunicat Ministerului Sanatatii ca si o suspiciune de toxiinfectie alimentara si a fost anuntata Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor  in aceeasi zi”, a declarat Rares Pop, directorul DSP Maramures.

Acesta a mai adaugat ca, in urma probelor de laborator recoltate s-a gasit Salmonella de grup D la patru pacienti si Salmonella de grup D la doua persoane din cadrul personalului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole