„Copiii Marii Uniri”, cinstiti in cadrul proiectului „Craciun in Maramures” (FOTO)

Evenimentul „Copiii Marii Uniri”, organizat vineri, 21 decembrie, in Sala Maramures a Palatului Administrativ si vernisajului expozitiei de fotografie „Romania din carute” au fost momentele special prevazute de catre autoritatile judetene in cadrul programul „Craciun in Maramures”, pentru a marca faptul ca, a X-a editie a acestui proiect se desfasoara in anul in care sarbatorim Centenarul Marii Uniri, se arata intr-un comunicat al COnsiliului Judetean Marmures.

Cu sprijinul Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanelor Maramures si a primarilor din cele 76 de unitati administrativ teritoriale din judet s-a reusit identificarea persoanelor nascute in preajma momentului infaptuirii celui mai important eveniment din istoria Romaniei, Marea Unire din 1918, de la Alba Iulia.

Putini la numar, din pacate, cu fetele brazdate de trecerea anilor, cu mult argint in par si intelepciune acumulata de-a lungul timpului, nonagenarii maramureseni au fost cinstiti asa cum se cuvine de autoritatile locale. Diplome aniversare, bustul preotului Vasile Lucaciu si flori le-au fost oferite de catre vicepresedintele Ioan Doru Dancus si prefectul Vasile Moldovan, iar concertul deosebit de colinde sustinut de “Corala Armonia” a completat momentul festiv.

In continuare, la masa festiva oferita de Consiliul Judetean Maramures, „Copiii Marii Uniri” au avut ocazia sa depene multe amintiri frumose pe care au avut ocazia sa le traiasca pana la aceasta varsta respectabila.

Eveniment organizat cu sprijinul si colaborarea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1