Copiii spun lucruri trasnite. Ce “zice” prescolarii emeriti. Interviu exclusiv

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Iata-ne, dragi cititori, din nou cu un interviu. De data aceasta, am lasat la o parte politicienii si politrucii si, pentru ca tocmai s-a terminat saptamana “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, ne-am gandit sa luam pulsul viitorului tarii noastre, sa-i ascultam pe adevaratii pionieri, pe cei de care va depinde existenta tarii noastre.

Si pentru ca stim cu totii ca tocmai cei mici spun lucruri trasnite, am luat un interviu unor copii de gradinita, “Stop by Stop”.  Desi am incercat abordarea mai multor copilasi, doar trei dintre acestia au avut curajul sa iasa in fata, ceilalti fiind in mod evident foarte timizi.

–          Reporter: Buna ziua, copii! Va rog sa va spuneti numele, asa cum va striga mamica. Tare in microfon, sa se auda-n toata tara.

–          Copil1: Numele meu este Traienel.

–          Copil2: Nu-l bagati in seama pe asta mic. Eu sunt Victor-Viorel si sunt cel mai inalt din clasa si imi plac masinutele si baschetul.

–          Copil3: Victor-Viorel si Traienel nu sunt cuminti. Pe mine, toata lumea ma striga Crinut, sau Crinel, si eu nu sunt ca niciunul dintre astia doi.

–          T si VV (in cor): SOM-NO-RO-SU’, Som-no-ro-su!!!

–          Reporter: Gata, copii, va rog sa va linistiti. Va vede toata lumea! Nu e frumos sa va certati! Ia, mai bine, spuneti-mi ce vreti sa va faceti cand veti fi mari.

–          T: Mie imi plac barcutele si vreau sa fiu ca Popey Marinarul. Sa mananc spanac si sa vada toata lumea cat de puternic sunt.

–          VV: Eu pot sa ma fac ce vreau. Mama imi spune ca sunt atat de frumos si de inalt si de destept incat poate ajung prim-ministru.

–          T: Ba nu, eu vreau sa ajung prim-ministru.

–          Crinut (cascand): Eu nu vreau sa ajung prim ministru. Eu vreau sa fiu presedinte.

–          VV: Eu vreau sa fiu presedinte.

–          T: Ha, ha, ha! Tu n-ai cum sa fii Somnorila, iti trebuie calitati. Nici macar nu esti german. Iar tu, baschetbalistule, sa taci, ca nu esti in stare nici macar sa faci un desen de-al tau, tot timpul ii copiezi pe altii.

–          Reporter: Copii, iar va certati?

–          VV: Da, nenea reporter, nu vedeti cat de rau este Traienel?!

–          Crinut (cascand): Da, da. Traienel e cel mai rau din grupa noastra.

–          VV si T (in cor): TAAACI, SOMNORILA! (hi hi hi); (ha, ha, ha)

–          Crinut: Eu nu o sa ma mai joc cu niciunul dintre voi. NICIODATA.

–          Reporter: Copii, va rog, nu va mai certati, o sa va vada parintii, va vede doamna educatoare, poate va pune la colt.

–          Traienel: Ha, ha, ha! Pe mine!? Poate eu o pun pe ea la colt.

–          VV: Da, da, nenea reporter, sa stiti ca Traienel o are cu ceva la mana pe DNA educatoare. Pe el si pe prietenii lui nu-i pune niciodata la colt.

–          Reporter: Copii, ajutati-ma sa inteleg. In grupa voastra sunt mai multe tabere? Cine cu cine se intelege si de ce nu va puteti intelege cu totii?

–          Traienel: Eu nu am nevoie sa ma inteleg cu astia. Eu mananc spanac si am muschi. Si daca ma supara careva, una-doua ii spun doamnei educatoare si ii pune la colt.

–          VV: Mie nu mi-e frica de doamna educatoare. Sa stii, Traienele, ca nu te va mai proteja doamna educatoare multa vreme. Dupa ce va orbi de tot, nu iti va mai vedea muschii. Sa stiti, nenea reporter, ca doamna educatoare ar trebui sa fie oarba, dar  pe mine si pe prietenii mei ne vede cand facem prostii.

–          Reporter: Dar ce prostii faceti?

–          Crinel: Eu nu am facut prostii niciodata. Numai astia doi fac prostii.

–          Traienel: Ha-ha-ha, pai tu nici n-ai cum, Somnorila! Dormi tot timpul.

–          VV: Noi nu facem prostii, dar DNA educatoare e tot timpul cu ochii pe noi. Si ne tot pune la colt, da’ noi nu facem nimica rau. Numai Traienel face.

–          Reporter: Copii, deci e clar ca nu va intelegeti, dar spuneti-mi, ce ati invatat in saptamana “Sa stii mai multe, sa fii mai bun?”

–          Traienel: Eu am invatat multe lucruri despre Vicsi Crinut. Mi le-a zis DNA educatoare. Si asta ma face sa fiu mai bun ca ei.

–          VV: Eu nu am cum sa invat mai multe, eu stiu tot si sunt cel mai bun. Si, oricum, daca e ceva, ma uit la ce au desenat ceilalti.

–          Crinel (frecandu-se la ochi): Poftim? Ati intrebat ceva?

–          Reporter: In final, spuneti-mi va rog, cum o cheama pe educatoarea voastra, cea care va supravegheaza si are grija sa nu va bagati pixurile in ochi?

–          Copiii (intr-un glas): Nu-i cunoastem numele. Noi ii spunem doar DNA.

–          Reporter: Mda. Va multumesc, copii. E clar ca sunteti rasfatati si ca nu prea va pasa de ce zice lumea despre voi. Sper doar ca DNA, cum ii ziceti voi, sa fie putin mai autoritara si sa va puna pe toti trei la colt, iar copiii cuminti, cei care isi fac temele, sunt constiinciosi si respectuosi, sa iasa mai in fata sa le putem lua si lor un interviu.

Vladimir POPESCU

Nota: Acest material este un pamflet.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Omul Revolutionat

    Mai este un “copil rasfatat” si la Primaria Baia Mare care o asteapta pe DNA educatoare cu “supusenie” (supusenie- termen preluat de pe site-ul oficial al primariei Baia Mare)

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1