Copiii sustinuti de HHC Romania, in vizita la muzeele din judet

Reclame home 1
Reclame home 1

muzeu hhcProgramul de vizite si activitati interesante organizate pentru copiii sustinuti de Hope and Homes for Children Romania continua, de data aceasta in casele de tip familial din Sighetu Marmatiei. Impreuna cu copiii, reprezentantii HHC au vizitat cateva dintre cele mai importante muzee din localitate, destinatii esentiale pentru formarea, educarea, dar si distractia copiilor. De data aceasta au ales Muzeul Etnografic si Muzeul Stiintele Naturii.

La Muzeul Etnografic, copiii au putut admira o expozitie impresionanta de icoane pe lemn si sticla, sculpturi din lemn, precum si obiecte artizanale realizate de mesteri populari din zona, unele cu o vechime de peste 100 de ani: covoare, costume populare sau vase din ceramica.

“Copiii au fost impresionati de modul in care stramosii nostri se ocupau, cu mijloace primitive, de culesul roadelor, de vanatoare, de pescuit sau de confectionarea textilelor. La fel de atractiva si interesanta li s-a parut si expozitia de masti si costume folosite in Jocul Caprei, Jocul Ursului sau Drama Liturgica a Viflaemului. La Muzeul Stiintele Naturii, copiii au putut vedea o multitudine de exemplare de flori de mina, minerale, fosile, specii rare de pasari, reptile, rozatoare, animale ierbivore sau carnivore, precum si o colectie impresionanta de trofee de vanatoare, garnisita cu arme si instalatii de captura a vanatului”, au aratat reprezentantii HHC Romania.

Experienta a fost inedita pentru copiii care au vazut lucruri si animale de care auzisera doar din povesti, si au incheiat vizitele mai bogati in cunostinte si cu propriile lor povesti de transmis mai departe.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2