Copil legat cu funia intr-un centru de plasament: HHC Romania doreste schimbarea sistemului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

copii abuzatiStefan Darabus, presedintele HHC Romania, se arata revoltat de modul in care sunt tratati copiii cu nevoi speciale in institutiile din tara noastra. Imaginile tulburatoare care arata felul in care sunt batjocoriti copiii cu dizabilitati de catre angajatii Centrului din Sectorul 6 al Capitalei demonstreaza inca o data faptul ca sistemul trebuie sa se schimbe.

Stefan Darabus le propune tuturor celor care sunt implicati direct sau indirect in viata tinerilor si a copiilor cu dizabilitati, dar in special Guvernului Romaniei, sa adopte ca act normativ un studiu inovator “Impact. Metodologie de lucru cu persoanele cu nevoi speciale si comportament dificil”.

“Ce sa facem intr-o situatie critica, de abuz asupra copiilor cu nevoi speciale, precum cea din Sectorul 6 din Bucuresti? Sa adopte Guvernul Romaniei un act normativ, cu o metodologie clara, concreta, de lucru cu persoanele cu nevoi speciale. Asta ar evita multe din abuzurile care se petrec inca in sistem, cu repercusiuni directe asupra celor mai vulnerabili dintre copii. Ar insemna si revizuirea standardului de personal pentru serviciile rezidentiale cu copii cu nevoi speciale, pe criterii clare si coerente, care tin cont in primul rand de copiii si tinerii cu nevoi speciale”, arata Stefan Darabus, presedintele HHC Romania.

Imaginile care arata cum un copil este legat cu funia de o usa si lasat in soare la orele amiezii au fost filmate zilele trecute, de cei care locuiesc in apropierea centurlui de plasament. Cazul a ajuns in atentia Parchetului si a Directiei Generale pentru Protectia Copilului.

Andreea FAT

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Dobocan

    Am și eu o întrebare pentru domnul Dărăbuș: în problema copiilor agresați în CTF-urile din subordinea DGASPC, când va avea o poziție? Exista rapoare ale medicilor, certificate medico-legale, dar lucrurile sunt mușamalizate. Să înțeleg că pe cazurile din Maramureș nu poate să vorbească datorită parteneriatului pe care îl are cu DGASPC?

    Reply
  2. dilau

    prietene romeo dobocan, si noi prostimea avem mai mult de-o gramada de intrebari pentru tine, beleaua e ca tu ne vezi doar cind iti convine. 1. poti sa demostrezi ca kake e menbru punr? – eu unul n-as fi dormit noaptea pina n-as fi vazut carnetul de partid -. 2. nu ne spui si noua cit costa o panseluta?, una nu la metru patrat. 3. esti convins ca sticla se mai si sparge sau – in cazul meu – se termina destul de repede?. 4. iti faci abonament la handbal – m+f – pentru la anul ca sa ne dovedesti ca esti un adevarat sustinator al sportului local?.:)))).5. avem echipa/ avem valoare, mai e nevoie doar de finantare. semnezi cu noi?. 5.bis. il accepti pe prietenu vasile ca antrenor?.:))).

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2