Corala Militara „Pintea Viteazul” colinda si in acest an maramuresenii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

A devenit deja o traditie ca an de an, premergator Sarbatorilor de Iarna, Corala Militara „Pintea Viteazul” a Jandarmeriei Maramuresene, sa incante locuitorii Maramuresului prin colindele interpretate.

Infiintata in anul 2001, la inceput constituita din militari in termeni, ca mai apoi acestia sa fie inlocuiti de cadre militare, corala a participat la diverse activitati ocazionate de Sarbatorile de Iarna. Corala mixta, formata din cadre militare femei si barbati, este constituita pe trei voci, avand un repertoriu de colinde traditionale maramuresene, cantece patriotice si folclorice.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant Jandarmeria Maramures: ”Pregatirile pentru Sarbatorile de Iarna au inceput la sfarsitul lunii noiembrie, corala „Pintea Viteazul” imbogatindu-si an de an repertoriul. Primul colind a rasunat azi, urmand ca in zilele care vin sa raspandim magia Craciunului la institutiile cu care colaboram. Cu acest prilej, dorim sa asiguram cetatenii judetului nostru ca noi, ne vom afla la datorie si pe timpul Sarbatorilor de Iarna, in misiunile specifice, atat la manifestarile cultural-artistice care se vor desfasura pe raza judetului nostru cat si in zona statiunilor montane. Uram tuturor sarbatori frumoase si Craciun fericit.”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2