Coreea de Nord a lansat inca un proiectil

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Coreea de Nord a lansat miercuri o racheta in Marea Japoniei, transmit agentiile de presa internationale. A fost al cincilea eveniment de acest gen in 2017, in ciuda sanctiunilor internationale impotriva regimului de la Phenian, motivate de programele nord-coreene de inarmare nucleara si cu rachete, informeaza AGERPRES.

Ministerul apararii din Coreea de Sud a afirmat initial ca lansarea unui proiectil neidentificat a avut loc din regiunea Sinpo, de pe coasta de est a peninsulei coreene si a precizat ca nu este vorba de un tir de artilerie. Ulterior, Statele Unite si Japonia au confirmat evenimentul, iar comandamentul american din Pacific (PACOM) a declarat ca a detectat si urmarit o racheta nord-coreeana.

Estimarea initiala a PACOM este ca a fost vorba de o racheta balistica cu raza medie de actiune KN-15, lansata de la baza terestra de langa Sinpo pe o traiectorie incheiata in Marea Japoniei. Tirul a fost efectuat marti la ora 21.42 GMT (miercuri, 00.42 ora Romaniei). NORAD, comandamentul militar pentru securitatea aeriana a Statelor Unite si Canadei a apreciat ca racheta nu a amenintat America de Nord.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a refuzat sa comenteze, afirmand ca SUA „au vorbit destul despre Coreea de Nord”.

Japoniei a inaintat un protest fata Coreea de Nord, a anuntat un purtator de cuvant al guvernului de la Tokyo.

Incidentul a avut loc cu doua zile inainte de intalnirea din Florida a presedintilor Statelor Unite si Chinei, Donald Trump si Xi Jinping, pe agenda careia se asteapta ca problema Coreei de Nord sa ocupe un loc important.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2