Coreea de Nord afirma ca Trump este „lipsit de ratiune” si ameninta ca va lansa patru rachete spre Guam

Reclame home 1
Reclame home 1

Coreea de Nord a afirmat joi dimineata ca presedintele american Donald Trump este „lipsit de ratiune” si ca doar forta functioneaza in cazul sau, a indicat agentia oficiala nord-coreeana KCNA, citata de AFP, transmite AGERPRES.

„Un dialog simtit nu este posibil cu astfel de tip lipsit de ratiune si doar forta absoluta functioneaza in cazul lui”, scrie agentia nord-coreeana, citandu-l pe generalul Kim Rak Gyom, cateva ore dupa un avertisment adresat de Trump liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Potrivit KCNA, armata nord-coreeana isi va incheia la mijlocul lunii august planurile privind un atac impotriva teritoriului american Guam, o mica insula din Pacific de o importanta strategica pentru Statele Unite. Acest plan, care ar contine un tir cu patru rachete ce ar survola Japonia, va fi prezentat spre aprobare lui Kim Jong-Un si va constitui un „un avertisment crucial la adresa SUA”, precizeaza agentia.

Aceste patru rachete, potrivit KCNA „vor zbura 17 minute si 45 de secunde pe o distanta de 3.356,7 km si vor cadea in mare la 30 sau 40 km de Guam”.

Aceasta insula indepartata de circa 550 km2 reprezinta un avanpost-cheie pentru fortele americane in Asia, unde locuiesc 162.000 de persoane. Aproximativ 6.000 de soldati americani stationeaza aici si in insula se afla o baza aeriana capabila sa gazduiasca bombardiere grele B-52 si B-2, provenite din B-1.

Donald Trump si-a intensificat miercuri escaladarea verbala fata de Coreea de Nord, invocand puterea nucleara americana, dupa ce a promis marti „foc si furie” impotriva regimului lui Kim Jong-Un.

In acest climat tensionat, unul din consilierii lui Donald Trump, Sebastian Gorka, a chemat la unitate in jurul presedintelui, facand o paralela cu criza rachetelor sovietice in Cuba care — la inceputul anilor ’60 — a adus lumea in pragul unui conflict nuclear. „In timpul crizei rachetelor din Cuba, ne-am adunat in jurul lui JFK (John F. Kennedy). Aceasta situatie este comparabila cu criza rachetelor”, a declarat el pentru Fox News.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole