Coreea de Nord ameninta cu represalii dupa lansarea exercitiilor militare SUA-Coreea de Sud

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Phenianul a amenintat joi ca va da un “raspuns corespunzator” la trei zile dupa ce Coreea de Sud si Statele Unite au lansat exercitii militare aeriene comune care urmeaza sa dureze doua saptamani, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

“Actele de perfidie” ale Seulului “ne-au dezamagit foarte mult” si reprezinta o “provocare militara”, a declarat un purtator de cuvant al comitetului de reunificare al Coreii de Nord citat de agentia de presa de stat KCNA.

Exercitiile sunt o alternativa la scara redusa a manevrelor de mare amploare Max Thunder, organizate de SUA si Coreea de Sud in fiecare an incepand din 2009.

Cele doua tari au anuntat de asemenea suspendarea mai multor exercitii militare majore comune pe parcursul anului trecut, inclusiv Foal Eagle si Key Resolve in martie, ca parte a unor eforturi diplomatice pentru denuclearizarea Coreii de Nord.

Phenianul considera demult exercitiile ca o provocare si o pregatire pentru invadarea Coreii de Nord.

Joi, purtatorul de cuvant nord-coreean a declarat ca modificarile “nu pot ascunde niciodata natura agresiva, ofensatoare si de confruntare a actelor lor ostile, indiferent cat de mult ar incerca ei sa dea impresia +reducerii anvergurii+ lor printr-o redenumire”.

Exercitiile sunt o “provocare directa” fata de Declaratia de la Panmunjom semnata de liderii nord si sud-coreean anul trecut, a spus el, adaugand: “va exista un raspuns corespunzator din partea armatei noastre”.

Tensiunile mocnesc intre SUA si Coreea de Nord dupa ce presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un au pus capat unui summit la Hanoi in februarie fara sa reuseasca sa ajunga la un acord asupra denuclearizarii.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2