Coreea de Nord critica SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

coreea de nordCoreea de Nord a denuntat puternic duminica intarirea de catre SUA a arsenalului lor de sanctiuni impotriva sa, ca riposta la recentul atac cibernetic contra Sony Pictures, criticand refuzul Washingtonului de a incepe o investigatie comuna in acest caz, relateaza AFP citata de Agerpres.

Statele Unite, care acuza Phenianul ca ar fi la originea atacului cibernetic, au adaugat vineri pe lista neagra alti zece inalti responsabili ai regimului nord-coreean, agentia de informatii a Coreii de Nord, precum si doua intreprinderi legate de sectorul militar al dictaturii comuniste.

Casa Alba a avertizat ca aceasta este “prima parte” a raspunsului sau la atacul cibernetic, in timp ce Phenianul neaga ca ar fi autorul.

Intre altele, FBI sustine ca regimul nord-coreean este la originea atacului cibernetic, dar unii experti au pus la indoiala capacitatea autoritatilor Coreii de Nord de a pune in aplicare o astfel de actiune ampla.

Vizat de un vast atac informatic, Sony Pictures si-a anulat initial lansarea filmului “Interviul” ce relateaza o tentativa de asasinat a CIA asupra liderului nord-coreean Kim Jong Un. Filmul a fost in cele din urma distribuit prin serviciile video online si intr-o retea mai restransa de cinematografe din Statele Unite.

Ministerul nord-coreean de Externe a criticat in termeni duri refuzul Washingtonului de a lansa o ancheta comuna in acest caz. “Actiunile persistente si unilaterale ale Casei Albe si adoptarea de sanctiuni arata clar ca aceasta nu s-a indepartat de reticenta sa si de ostilitatea sa inveterata” fata de Coreea de Nord, a declarat un purtator de cuvant al ministerului, citat de agentia oficiala de presa KCNA.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2