Coreea de Nord este hotarata sa devina „cea mai tare putere nucleara”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un este hotarat sa faca din tara sa „puterea nucleara cea mai tare” din lume, a anuntat miercuri agentia de presa a Coreei de Nord, KCNA, preluata de AFP, informeaza AGERPRES.

Intr-un discurs in fata angajatilor programului balistic nord-coreean, Kim a declarat marti ca tara sa „merge inainte victorios si va deveni puterea nucleara si militara cea mai tare din lume”, potrivit KCNA.

La 28 noiembrie, Phenianul a lansat o racheta balistica intercontinentala (ICBM) capabila, potrivit expertilor, sa atinga teritoriul continental al SUA. La acea data, liderul nord-coreean a afirmat ca tara sa este deja un stat nuclear deplin.

Noile declaratii ale lui Kim intervin intr-un moment in care marile puteri incearca sa gaseasca o solutie la criza provocata de accelerarea programelor nuclear si balistic ale Coreei de Nord, condamnate de comunitatea internationala, si care a intreprins in septembrie un al saselea test nuclear.

In incercarea de a constrange Coreea de Nord sa renunte la programele sale nuclear si balistic, Consiliul de Securitate al ONU a decis mai multe serii de sanctiuni.

Seful diplomatiei americane Rex Tillerson a anuntat marti ca SUA sunt gata sa ia loc la masa negocierilor cu Coreea de Nord, „fara conditii prealabile”. Pana acum, SUA afirmau ca orice negociere nu poate sa vizeze decat denuclearizarea peninsulei coreene.

Presedintele american Donald Trump a amenintat in mai multe randuri cu „distrugerea totala” a Coreei de Nord in cazul unui atac din partea regimului Kim Jong-Un.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2